Reseptit

Pähkinäsydämet

Hyvinsäilyvät mureat pähkinäsydämet maistuvat teekupposen tai glögin kanssa ja ovat myös aina mieluisia joulutervehdyksiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäsydämet

  • 150 g margariinia
  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 150 g macadamiapähkinöitä
  • (1 rasia tuoreita vadelmia)

kuorrutus:

  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 50 g sulatettua margariinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • noin 2 rkl vettä
  • punaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

Pähkinäsydämet valmistuvat näin helposti: 

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Rouhi pähkinät isoiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja pähkinät keskenään, lisää taikinaan. Lisää maito ja sulatettu rasva.

2. Kaada taikina leivinpaperin päälle noin 30 x 40 cm:n kokoiseen reunalliseen vuokaan. (Painele vadelmat sinne tänne kakun sisään.)

3. Kypsennä kakkulevy 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Leikkaa kakkulevy neliöiksi tai painele levystä piparimuotilla sydämiä. Ylijääneet kakkupalat voit käyttää esimerkiksi pappilan hätävara tyyppiseen jälkiruokaan.

5. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja värjää seos elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus kakkupaloille. Koristele esimerkiksi rouhitulla pähkinänougatilla tai nonparelleilla.

6. Pakkaa pähkinäsydämet lahjaksi somaan rasiaan tai nauti ystävän kanssa tee-tai glögikutsuilla.

Katso myös Kotilieden parhaat pikkuleivät kautta aikojen.

X