Reseptit

Pähkinätäytteiset tomaatit

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 kpl isokokoisia luomutomaatteja

täyte:

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 tl luomusoijakastiketta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl oluthiivahiutaleita
  • ripaus sormisuolaa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • muutama kevätsipulinvarsi

Valmistusohje

Pähkinätäytteiset tomaatit sopivat nautittavaksi alkupalana tai aterian lisäkkeenä.

1. Valmista täyte. Liota pähkinöitä vedessä vähintään neljä tuntia. Valuta kuiviksi ja soseuta tehosekoittimessa soijakastikkeen, sitruunamehun ja öljyn kanssa sileäksi tahnaksi. 

2. Lisää oluthiivahiutaleet, suola, hienonnetut basilikan lehdet ja kevätsipulit. Aja tasaiseksi. 

3. Koverra tomaatit ontoiksi ja valuta pois kaikki neste. Täytä tahnalla ja tee ”hatut” pienistä basilikanlehdistä.

Resepti: Jutta Ruonansuu

X