Pähkinätäytteiset tomaatit
Ainekset
- 6 kpl isokokoisia luomutomaatteja
täyte:
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 1/2 tl luomusoijakastiketta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl oluthiivahiutaleita
- ripaus sormisuolaa
- nippu tuoretta basilikaa
- muutama kevätsipulinvarsi
Valmistusohje
Pähkinätäytteiset tomaatit sopivat nautittavaksi alkupalana tai aterian lisäkkeenä.
1. Valmista täyte. Liota pähkinöitä vedessä vähintään neljä tuntia. Valuta kuiviksi ja soseuta tehosekoittimessa soijakastikkeen, sitruunamehun ja öljyn kanssa sileäksi tahnaksi.
2. Lisää oluthiivahiutaleet, suola, hienonnetut basilikan lehdet ja kevätsipulit. Aja tasaiseksi.
3. Koverra tomaatit ontoiksi ja valuta pois kaikki neste. Täytä tahnalla ja tee ”hatut” pienistä basilikanlehdistä.
Resepti: Jutta Ruonansuu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous