Reseptit

Pähkinävoissa paistettu pasta

Pähkinävoissa paistettu pasta on yksin­ kertaista ja niin hyvää! Kokeile hassel­pähkinän lisäksi myös pekaani­- ja saksanpähkinää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinävoissa paistettu pasta

  • 75 g hasseläpähkinöitä
  • 100 g voita
  • 3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g tuorepastaa (esim. tagliatellea)

Valmistusohje

Pähkinävoissa paistettu pasta tehdään helposti näin:

1. Paahda hasselpähkinät kuumalla kuivalla paistinpannulla niin, että ne alkavat tuoksua. Kaada ne leikkuulaudalle ja rouhi niitä hieman. Jätä odottamaan.

2. Laita voi sulamaan pannulle miedolle lämmölle.

3. Kun voi alkaa ruskistua, lisää pähkinät ja salvia. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

4. Keitä pasta napakan kypsäksi.

5. Lisää valutettu pasta pannulle ja kääntele sitä pähkinävoissa.

6. Jaa pähkinävoissa paistettu pasta lautasille ja tarjoa heti.

Katso myös: Salviavoipasta

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

X