Reseptit

Paholaisen munat

Tarjoa täytettyjä paholaisen munia alkupaloina makean pääsiäislimpun kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6-8 kananmunaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl ranskankermaa tai paksua jogurttia
  • tabascoa maun mukaan
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • savupaprikajauhetta
  • silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Paholaisen munat eli deviled eggs valmistuvat näin:

1. Keitä munia 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Halkaise munat pitkittäin ja irrota keltuaiset.

2. Murskaa keltuaiset haarukalla. Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja ranskankerma tai jogurtti. Mausta seos tabascolla ja ripauksella suolaa.

3. Lusikoi seos takaisin valkuaisiin. Tupsauta pinnalle vähän paprikajauhetta ja koristele paholaisen munat silputulla ruohosipulilla.

Täytetyt kananmunat ovat oiva alkupala:

Wasabimunat

Wasabilla täytetyt munat

Mätitahnalla täytetyt munanpuolikkaat

Mätitahnalla täytetyt munanpuolikkaat

muna-anjovistapakset

Muna-anjovistapakset

Kotiliesi.fi: Guacamolemunat

X