8.5.2012

Paistettu kuha ja ohralisäke

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 kuhafileetä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria

Paistamiseen

rasiamargariinia tai öljyä

Ohralisäke

1.5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
noin 8 dl kasvislientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
150 g lehti-, valko- tai savojinkaalia
2 tl kurkumaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl meiramia
4 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Valmista ensin lisäke. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa ensin hetken aikaa. Suikaloi kaali ohuiksi. Lisää kurkuma, sekoita sipuleiden kanssa ja lisää joukkoon kaalit. Anna kaalien pehmentyä 5-10 minuuttia.

2. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja paista fileet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi.

3. Lisää kasariin keitetty ohra ja mausteet. Kääntele ainekset sekaisin. Viimeistele seos hienonnetulla tillillä.