Paistettu lohi kasvisten kera
Paistettu lohi on pikaruokaa. Lohi kypsyy pannulla nopeasti ja helposti. Tee lohen lisukkeeksi paprika, parsa- ja pinaattipeti.
Ainekset
Paistettu lohi
- 4 kpl pientä lohiperhosta (myös kirjolohi käy)
- 1-2 tl wasabia (tai maun mukaan)
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl rypsiöljyä
- (½ arkkia kuivattua Nori-levää)
Lisuke
- 1 kpl iso keltainen paprika
- 200 g parsaa
- 2 tl rypsiöljyä
- 200 g pinaattia
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- 1 veitsenkärjellinen suolaa
- 2 rkl maapähkinälevitettä
Valmistusohje
Paistettu lohi valmistetaan näin:
1. Sekoita lohen mausteet ja mausta kala ennen paistamista.
2. Puhdista ja pilko lisäkkeen kasvikset.
3. Paista lohiperhosia öljytyllä pannulla pari minuuttia molemmin puolin ja jätä folion alle odottamaan.
4. Paista öljytyllä puhtaalla pannulla muutama minuutti paprikaa ja parsaa, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja siirrä odottamaan.
5. Kypsennä pinaattia hetki käännellen, lisää suola, pippuri ja pähkinälevite.
6. Asettele annokset lautasille ja murenna päälle hiukan levää tai jauha pippuria. Jos haluat tarjoa lohi keitetyn perunan tai täysjyväriisin kanssa.
Tämä paistettu lohi-annos sisältää 1470 kJ (350 kcal).
Katso myös: Lohimedaljongit ja tomaattisalsa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous