Reseptit

Paistettu lohi kasvisten kera

Paistettu lohi on pikaruokaa. Lohi kypsyy pannulla nopeasti ja helposti. Tee lohen lisukkeeksi paprika, parsa- ja pinaattipeti.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu lohi

  • 4 kpl pientä lohiperhosta (myös kirjolohi käy)
  • 1-2 tl wasabia (tai maun mukaan)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl rypsiöljyä
  • (½ arkkia kuivattua Nori-levää)

Lisuke

  • 1 kpl iso keltainen paprika
  • 200 g parsaa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 200 g pinaattia
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria
  • 1 veitsenkärjellinen suolaa
  • 2 rkl maapähkinälevitettä

Valmistusohje

Paistettu lohi valmistetaan näin:

1. Sekoita lohen mausteet ja mausta kala ennen paistamista.

2. Puhdista ja pilko lisäkkeen kasvikset.

3. Paista lohiperhosia öljytyllä pannulla pari minuuttia molemmin puolin ja jätä folion alle odottamaan.

4. Paista öljytyllä puhtaalla pannulla muutama minuutti paprikaa ja parsaa, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja siirrä odottamaan.

5. Kypsennä pinaattia hetki käännellen, lisää suola, pippuri ja pähkinälevite.

6. Asettele annokset lautasille ja murenna päälle hiukan levää tai jauha pippuria.  Jos haluat tarjoa  lohi  keitetyn perunan tai täysjyväriisin kanssa.

Tämä paistettu lohi-annos sisältää 1470 kJ (350 kcal).

Katso myös: Lohimedaljongit ja tomaattisalsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

 

X