Reseptit

Paistettu maksa omenoiden kera

Edullinen, helppo, nopea ja maukas. Tätä kaikkea on paistettu maksa. Salvialla maustettuna sekä omena-sipulihöystön ja perunamuusin kanssa tarjottuna se onkin täydellinen ruoka arki-iltaan.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g naudan- tai vasikanmaksaa
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 25 g voita
  • muutama oksa tuoretta salviaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus sitruunan raastettua kuorta
  • noin 1 ½ dl valkoviiniä

Lisäksi

  • 3 kotimaista omenaa viipaleina
  • 2 sipulia

Valmistusohje

1. Puhdista maksa ja leikkaa viipaleiksi. Mausta ja anna seistä hetken aikaa.

2. Paista ensin pannulla voissa omena- ja sipulirenkaat. Lisää ripaus sokeria väriä antamaan ja mausta suolalla. Nosta syrjään.

3. Kuumenna pannulla voita niin, että se kuohuu, muttei ruskistu. Ripottele pannulle hienonnettu salvia, murskattu valkosipulinkynsi ja hieman sitruunan kuorta. Lisää maksaviipaleet pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä noin kaksi minuuttia puoleltaan. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Lorauta pannulle valkoviini ja anna nesteen kuohahtaa.

4. Nosta omena- ja sipulirenkaat maksaviipaleiden päälle ja tarjoa.

X