6.6.2012

Paistettu maksa omenoiden kera

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Edullinen, helppo, nopea ja maukas. Tätä kaikkea on paistettu maksa. Salvialla maustettuna sekä omena-sipulihöystön ja perunamuusin kanssa tarjottuna se onkin täydellinen ruoka arki-iltaan.

Ainekset

400 g naudan- tai vasikanmaksaa
ripaus suolaa ja valkopippuria
25 g voita
muutama oksa tuoretta salviaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus sitruunan raastettua kuorta
noin 1 ½ dl valkoviiniä

Lisäksi

3 kotimaista omenaa viipaleina
2 sipulia

Valmistusohje

1. Puhdista maksa ja leikkaa viipaleiksi. Mausta ja anna seistä hetken aikaa.

2. Paista ensin pannulla voissa omena- ja sipulirenkaat. Lisää ripaus sokeria väriä antamaan ja mausta suolalla. Nosta syrjään.

3. Kuumenna pannulla voita niin, että se kuohuu, muttei ruskistu. Ripottele pannulle hienonnettu salvia, murskattu valkosipulinkynsi ja hieman sitruunan kuorta. Lisää maksaviipaleet pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä noin kaksi minuuttia puoleltaan. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Lorauta pannulle valkoviini ja anna nesteen kuohahtaa.

4. Nosta omena- ja sipulirenkaat maksaviipaleiden päälle ja tarjoa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi