Reseptit

Paistettu parmesaaniricotta

9.8.2012 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

2 prk (á 250 g) ricottajuustoa
1 ps (70 g) raastettua parmesaania
1 kananmuna
oliiviöljyä

Lisäkkeeksi

1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
10–12 mustaa kalamata-oliivia
2 rkl hienonnettua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita juustot ja muna keskenään huolella. Vuoraa leivinpaperipalalla noin 5 dl:n vetoinen laakea uunivuoka. Voitele paperi kevyesti oliiviöljyllä. Painele juustomassa vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juusto tuntuu painettaessa kiinteältä.

2. Nosta juusto jäähtymään. Poista leivinpaperi ja kumoa juusto täysin jäähtyneenä.

3. Pilko kirsikkatomaatit ja oliivit. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Tarjoile paistetun juuston ja tuoreen leivän kanssa.

Suosittelemme