Paistettu parmesaaniricotta
Ainekset
- 2 prk (á 250 g) ricottajuustoa
- 1 ps (70 g) raastettua parmesaania
- 1 kananmuna
- oliiviöljyä
Lisäkkeeksi
- 1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
- 10–12 mustaa kalamata-oliivia
- 2 rkl hienonnettua basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita juustot ja muna keskenään huolella. Vuoraa leivinpaperipalalla noin 5 dl:n vetoinen laakea uunivuoka. Voitele paperi kevyesti oliiviöljyllä. Painele juustomassa vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juusto tuntuu painettaessa kiinteältä.
2. Nosta juusto jäähtymään. Poista leivinpaperi ja kumoa juusto täysin jäähtyneenä.
3. Pilko kirsikkatomaatit ja oliivit. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Tarjoile paistetun juuston ja tuoreen leivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous