Reseptit

Paistettu parmesaaniricotta

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 prk (á 250 g) ricottajuustoa
  • 1 ps (70 g) raastettua parmesaania
  • 1 kananmuna
  • oliiviöljyä

Lisäkkeeksi

  • 1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
  • 10–12 mustaa kalamata-oliivia
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita juustot ja muna keskenään huolella. Vuoraa leivinpaperipalalla noin 5 dl:n vetoinen laakea uunivuoka. Voitele paperi kevyesti oliiviöljyllä. Painele juustomassa vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juusto tuntuu painettaessa kiinteältä.

2. Nosta juusto jäähtymään. Poista leivinpaperi ja kumoa juusto täysin jäähtyneenä.

3. Pilko kirsikkatomaatit ja oliivit. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Tarjoile paistetun juuston ja tuoreen leivän kanssa.

X