Reseptit

Paistettu parsa ja pekoniin kääritty broileri

Paistettu parsa ja pekoniin kääritty broileri on aivan ihana ja nopea ruoka vaikkapa arki-iltaan. Kaikki syntyy samassa pannussa käden käänteessä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu parsa ja pekoniin kääritty broileri

  • 100 g voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 400 g broilerin sisäfileetä
  • 1 ruukku tuoretta salviaa
  • 1 pkt pekonia
  • suolaa
  • mustapippura

Lisäksi

  • vihreää salaattia

Valmistusohje

Paistettu parsa ja pekoniin kääritty broileri tehdään helposti näin:

1. Laita voi isolle paistin­ pannulle. Lisää sitruunan raastettu kuori, viipaloitu valkosipulinkynsi ja kaprik­set. Anna voin sulaa ja maus­tua hissuksiin.

2. Huuhtele ja kuiva parsat. Poista parsojen tyvestä vaalea puiseva pala. Jätä odottamaan.

3. Mausta broilerin sisäfileet suolalla ja mustapippurilla ja laita jokaisen päälle pari tuoretta salvian lehteä. Kääri pekoni sisäfileiden ympärille niin, että salviat jäävät peko­nin ja broilerin väliin.

4. Lisää lämpöä pannulle ja paista pekoniin käärittyjen fileiden pintoihin hyvä kullan ruskea väri.

5. Lisää pannulle myös parsat ja sitruunamehu ja hauduta lihat ja parsat kypsiksi.

6. Tarjoa paistettu parsa ja pekoniin kääritty broileri raikkaan rapean vihreän salaatin kera.

Katso myös: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!

X