Reseptit

Paistettu turska (Stekt torsk)

Paistettu turska tarjoillaan perunasoseen, punaviinikastikkeen ja paistettujen sienten kera.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen turkafilee
  • karkeaa merisuolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Laske turskaa 180-200 g/annos. Poista ruodot. Mausta filee reilusti merisuolalla. Anna maustua 20 minuuttia.

Huuhdo kala kylmällä, juoksevalla vedellä ja pyyhi filee kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa kala annospaloiksi ja mausta vastajauhetulla pippurilla. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää öljyä ja paista kalapalat nahkapuoli alaspäin. Pienennä lämpöä ja anna kalan kypsyä edelleen noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat sopivan kypsiä.

Sopii tarjattavaksi perunasoseen, punaviinikastikkeen ja sienien kera.

X