Reseptit

Paistettua broilerinmaksaa ja kasvishöystöä

Miedon makuinen broilerinmaksa maistuu vahvaa maksan makua vieroksuvillekin, ja se on hyvä A-vitamiinin lähde.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni munakoiso
  • 2 paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • basilikaa
  • 300 g broilerinmaksaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl öljyä
  • tilkka soijaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso, paprikat ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista tomaateista kannat ja hienonna tomaatit. Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista sipulisilppuja, munakoisoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa sekoitellen jonkin aikaa. Lisää mausteet ja tomaattihakkelus. Hauduta 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja silppua pinnalle basilikaa.

2. Sulata broilerinmaksat.Poista maksoista jänteet. Kuumenna paistinpannulla valkosipulimurskalla maustettu öljy. Paista maksat kohtuullisella lämmöllä juuri ja juuri kypsiksi. Mausta soijalla ja pippurilla.

3. Tarjoa kasvishöystön kanssa.

Lisää maukkaita maksaruokia:

värikkäät maksapihvit

Värikkäät maksapihvit

paistetut maksapihvit kaprissalsan ja kasvisten kera

Paistetut maksapihvit kaprissalsan ja kasvisten kera

maksapihvit ja juurespyttipannu

Maksapihvit ja juurespyttipannu

Kotiliesi.fi: Pariloitua maksaa appelsiinin kera

X