Paistettu halloumi rucolapedillä
Reseptit

Paistettua halloumia rucolapedillä

Paistettu halloumi sopii hyvin yhteen rucolan pähkinäisen täyteläisen maun kanssa. Tässä ohjeessa paistetaan halloumi-juusto parilapannulla.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu halloumi-juusto

  • 400 g halloumijuustoa
  • oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria

Rucola-salaatti:

  • 1 rasia rucolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Paistettu halloumi rucolapedillä valmistuu näin helposti:

Liota halloumi-juustoa kylmässä vedessä, että saat siitä liian suolan pois. Leikkaa juusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa viipaleet ja voitele ne öljyllä.

Paista viipaleet parilapannussa molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta halloumi mustapippurilla.

Huuhdo ja kuivaa rucolanlehdet.

Sekoita oliiviöljy ja punaviinietikka keskenään. Sekoita kastike rucolanlehtien joukkoon.

Levitä salaatti kulhoon. Nosta paistettu halloumi ja sitruunalohkot salaattipedin päälle.

Katso myös: Halloumisalaatti, halloumiranskalaiset ja 5 muuta kutkuttavan hyvää ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu feta eli grillifeta on uunifetan sesonkiserkku – 3 tapaa grillata fetaa

X