30.5.2012

Paistettua kalaa chilikastikkeessa (Pla rad phrik)

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kokonainen kuha tai siika (noin 500 g)
2 rkl kalakastiketta
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
½ l öljyä

chilikastike:

1 suuri chili (poista siemenet)
4 pientä chiliä (poista siemenet, jos haluat miedontaa makua)
10 kuorittua salottisipulia
5 kuorittua valkosipulinkynttä
1 puhdistettu korianterinjuuri viipaleina tai
2 rkl tuoretta korianteria
2 rkl vettä
2 rkl kalakastiketta
3 rkl tamarinditiivistettä tai
1 ½ dl valkoviinietikkaa
1 rkl palmusokeria tai tavallista kidesokeria

Valmistusohje

Perkaa, huuhdo ja kuivaa kala. Tee kalan kylkiin muutama viilto. Marinoi kalaa kalakastikkeessa noin 10 minuuttia. Ripottele kalan molemmille puolille maissitärkkelysjauhoja. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.

Kuumenna öljy wokissa keskilämmöllä. Uppopaista kala kuumassa öljyssä kauniin kullanruskeaksi ja kypsäksi. Nosta valmis kala reikäkauhalla pannusta pois ja valuta se talouspaperin päällä. Ota suurin osa öljystä pois, mutta jätä pannuun 2 rkl öljyä.

Tee chilikastike. Pane chilit, salottisipulit, valkosipuli, korianteri sekä vesi tehosekoittimeen ja jauha hyvin. Kumoa aineet pannuun ja paista, kunnes tunnet voimakkaan chilin tuoksun. Lisää kalakastike, tamarinditiiviste tai valkoviinietikka sekä sokeri ja sekoita hyvin.

Nosta kala tarjoiluvadille ja kaada chilikastike päälle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi