Reseptit

Paistetut kuhafileet ja ohralisuke

Paistetut kuhafileet nautitaan maukkaan ohralisukkeen kanssa. Lämmin kaali-ohralisuke kalan kanssa pitää pitkään nälän loitolla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistetut kuhafileet

  • 4 kuhafileetä
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria

paistamiseen:

  • 1-2 rkl rypsiöljyä tai paistomargariinia

Ohralisuke

  • 1 1/2 dl ohrasuurimoita
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 150 g lehti-, valko-, tai savojinkaalia
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl meiramia
  • 4 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Paistetut kuhafileet ja ohralisuke valmistuvat helposti näin:

1. Valmista ensin ohralisuke. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa ensin hetken aikaa. Suikaloi kaali. Lisää kurkuma, sekoita sipuleiden kanssa ja lisää joukkoon kaalit. Anna kaalien pehmentyä 5–10 minuuttia.

2. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla, ja paista kuhafileet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi.

3. Lisää kasariin keitetty ohra ja mausteet. Kääntele ainekset sekaisin. Viimeistele seos hienonnetulla tillillä. Tarjoa paistetut kuhafileet ohralisukkeen kanssa vaikkapa sunnuntailounaalla.

Paistetut kuhafileet ja ohralisuke
Lämmin kaali-ohralisuke kuhafileen kanssa pitää pitkään kylläisenä. © Seppo Saarentola

Lue myös: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun

Lue myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – Näin tunnistat tuoreen kalan

X