Reseptit

Paistettua lohta ja omena-kikhernesalaatti

8.6.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g lohifileetä
ripaus suolaa
1 limetin mehu

Salaatti

2 hapokasta omenaa
1 prk kypsiä kikherneitä
kourallinen rucolaa

Kastike

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl limetin mehua
2 tl raastettua limetin kuorta
suolaa ja mustapippuria
hunajaa

Valmistusohje

Omena-kikhernesalaatissa on aimo annos aivoille hyvää tekeviä ainesosia. Lohen omega-3-rasvahapot suojaavat aivoja liialta rasitukselta.

1. Leikkaa lohi neljään yhtä suureen annospalaan. Purista palojen päälle limetin mehu ja mausta kevyesti suolalla. Anna maustua hetki.

2. Paloittele omenat, valuta kikherneet ja revi rucola annospaloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

3. Mittaa kulhoon kastikkeen ainekset ja vispilöi maut sekaisin pienellä haarukalla. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

4. Paista lohipalat paistinpannulla tai uunissa kypsiksi.

5. Jaa salaatti lautasille ja nosta päälle paistettu lohipala. Tarjoile heti.

Katso myös:

Porkkana-kikhernesalaatti, Ruoka.fi

Meksikonkanaa ja kikhernesalaattia, Ruoka.fi

Savukala-, kalkkuna- tai kikhernesalaatti, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme