Reseptit

Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia

18.9.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Helli sydäntäsi ja makuhermojasi paistetulla lohella ja perunalehtikaalisalaatilla.

Ainekset

500 g pieniä keitettyjä perunoita
400 g lehtikaalia
2 rkl rypsiöljyä
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa
mustapippuria
600 g lohifileetä annospaloina

kastike:

2 limetin mehu
1 dl hienonnettua tilliä
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
sokeria
mustapippuria

Valmistusohje

Kevyesti paistettu lohi ja lehtikaalisalaatti on sydänystävällistä ruokaa. Sydän tykkää ruoasta, joka sisältää runsaasti kasviksia ja laadukkaita rasvoja. Suolan määrä on myös hyvä pitää kurissa.

1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki. Tarkista maku.
2. Puolita keitetyt perunat. Huuhtele lehtikaali ja poista paksut lehtiruodit. Suikaloi kaalinlehdet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista perunat
kauniin kullanruskeiksi ja lisää kaalisuikaleet. Paista niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Kuumenna toinen paistinpannu ja paahda lohipaloja ensin nahkapuoli alaspäin 2–3 minuuttia. Käännä ja paista pintaan kaunis väri. Mausta kevyesti suolalla
ja mustapippurilla.
4. Tarjoile lohipalat lämpimän peruna-lehtikaalisalaatin ja limettikastikkeen kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme