Reseptit

Paistettua lohta japanilaisen coleslaw’n kera

Kesäkaalista syntyy mahtava coleslaw pikana, koska ohuiksi suikaleiksi leikatun kaalin rakenne pehmenee mausteliemessä no­peasti. Riisiviinietikan voi korvata omena­viinietikalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g valkokaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 kevätsipuli

Marinadi:

  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä

Lisäksi:

  • 4 lohimedaljonkia
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele valkokaali, poista kanta ja leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkana perunankuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita marinadin ainekset kannellisessa isossa rasiassa tai kulhossa. Lisää joukkoon kaali- ja porkkanasuikaleet sekä kevätsipulit. Ravistele sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin. Ravistele kaalisalaattia maustumisen aikana muutaman kerran.

3. Pyyhi lohimedaljonkien pinta kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kaksi lohimedaljonkia kerrallaan ja paista molemmin puolin 3–4 minuuttia. Mausta suolalla.

4. Hienonna korianteri. Lisää lohi-medaljonkien päälle. Tarjoile lisäksi japanilaista coleslaw-salaattia.

X