Reseptit

Paistettua lohta uppomunan kera

Lohi maistuu niin lounaaksi kuin illalliseksikin. Tässä reseptissä lohi saa kaverikseen uppomunan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä rosamundaperunaa
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 lohimedaljonki
  • 0,5 sitruuna
  • 0,5 ruukkua rapeaa salaattia
  • 1 pieni porkkana raastettuna
  • 1 kananmuna
  • vettä ja tilkka etikkaa

Valmistusohje

Uppomuna viimeistelee maukkaan lohiannoksen.

1. Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot pieneen uunivuokaan. Kääntele joukkoon tilkka rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Mausta lohimedaljonki kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä kala uunissa perunoiden kanssa tai paistinpannulla.

3. Kuumenna kattilassa reilusti vettä ja lisää tilkka väkiviinaetikkaa. Riko kananmuna lähes kiehuvan kuumaan veteen upotettuun kauhaan, jotta kananmuna pysyy kauniisti kasassa ja anna kypsyä 3,5 minuuttia. Nosta kananmuna talouspaperille valumaan hetkeksi.

4. Revi salaatit lautaselle ja lisää porkkanaraaste. Nostele päälle perunalohkoja, lohimedaljonki ja lopuksi uppomuna. Purista päälle sitruunamehua ja tarjoile.

Katso myös

Paistettu lohi kasvisten kera

Lämmin lohileipä – kappelileivän tyyliin

Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia

Kotiliesi: Lohimedaljongit ja uuniperunat

X