Reseptit

Paistettua paksoita

Pinaattikiinankaali eli paksoi sopii liha-, kala- että broileriruokiin. Chili, valkosipuli ja inkivääri antavat kaalille makua.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso tai 3 pientä paksoita (eli pinaattikiinankaalia)
  • 2 rkl öljyä

Kastike

  • 1/2 punaista chiliä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl (tummaa) riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

Paksoin suomalainen nimi, pinaattikiinankaali, kuvaa hyvin sen makua. Wokissa pikapaistettu paksoi sopii sekä liha-, kala- että broileriruokien lisukkeeksi.

1. Tee ensin kastike. Silppua tai viipaloi chili, hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kiehauta ainekset öljyssä wokissa. Lisää vesi, sokeri, riisiviinietikka ja soijakastike. Keitä hetki ja kaada kastike pois pannulta.
2. Irrota paksoin lehdet kukinnosta. Leikkaa valkoiset varret pois lehdistä. Kuumenna öljy wokissa ja paista varsiosia ensin pari minuuttia, lisää lehdet ja kuumenna kunnes lehdet pehmenevät. Kaada päälle kastike.
3. Tarjoa lihan, kalan tai kanan lisukkeena.

Katso myös:

Kolmen kupin kanansiivet

Kolmen kupin kanansiivet

Heinäkasaperunat Pekingin tapaan

X