Reseptit

Paistettua tempehiä ja kasviksia

7.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Oletko jo maistanut tempeä? Tofun kaltainen soijapavuista valmistettu tempe on indonesialaisen keittiön suosikki ja mainio vaihtoehto lihalle.

Ainekset

noin 200 g tempehiä (tai tofua)
1 parsakaali
100 g sokeriherneitä
1 avomaan kurkku
6 retiisiä
1 dl maapähkinöitä
öljyä

Kastike

3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 hienonnettua valkosipulia
2 tl hienonnettua inkivääriä
1/2 tl chiliä
ripaus suolaa

Valmistusohje

Soijapavuista käyttämällä valmistettu tempeh on indonesialaisen keittiön suosikki. Proteiinipitoista tempehiä käytetään tofun tapaan. Sitä saa etnisistä ja luomuruokakaupoista.

1. Paahda kuorellisia maapähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes kuoret saavat vähän väriä. Kaada pähkinät pyyheliinan päälle ja hiero kuoret pois liinan sisällä.

2. Pane kastikeainekset pieneen kattilaan, anna kiehua muutamia minuutteja. Jaa parsakaali kukinnoiksi. Keitä kukintoja ja herneitä 3 minuuttia. Jäähdytä kasvikset nopeasti vedessä. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla, paloittele kurkku. Leikkaa retiisit lohkoiksi. Leikkaa tempeh tai tofu kuutioiksi tai viipaleiksi.

3. Kuumenna öljyä vokissa. Paista tempehviipaleet rapeiksi molemmin puolin. Lisää kasvikset ja kastike. Kuumenna välillä käännellen. Mausta suolalla. Kaada ruoka tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle pähkinät.

Katso myös:

Juureskeitto tofulla, Ruoka.fi

Kasvisvati paistetun tofun ja munakastikkeen kera, Ruoka.fi

Tofu-lohipata, Kotiliesi.fi