13.4.2013

Paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä ja sitruuna-aiolia

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

16 jättikatkaravunpyrstöä
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
varrastikkuja
paahdettuja seesaminsiemeniä

SITRUUNA-AIOLI

2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Raastettu inkivääri ja valkosipuli maustavat herkulliset jättikatkaravunpyrstöt.

1. Valuta jättikatkaravunpyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla. Sekoita pyrstöjen joukkoon rypsiöljy, raastettu inkivääri ja murskatut valkosipulinkynnet. Anna maustua vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Ota pyrstöt huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pujota ne lyhyisiin varrastikkuihin (2–4 pyrstöä/varras) ja paista pyrstöihin erittäin kuumalla pannulla väriä molemmin puolin. Paista vain muutamia sekunteja, ettei pyrstöistä tule sitkeitä.

3. Mausta pyrstöt sitruunamehulla, ripauksella suolaa ja mustapippuria. Ripottele pinnoille paahdettuja seesaminsiemeniä.

4. Sekoita sitruuna-aiolin ainekset kulhossa keskenään. Lusikoi aioli neljään lasiin ja nosta vartaat laseihin. Tarjoile paistetut jättikatkaravunpyrstöt sormisyötävänä aterian alkuun.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi