paistetut_muikut
Reseptit

Paistettuja muikkuja ja pinaattipesto-perunoita

Syö kalaa vähintään pari kertaa viikossa. D-vitamiinia on hyvin esimerkiksi kuhassa, siiassa, silakassa, lahnassa, muikussa, lohessa, ahvenessa ja kirjolohessa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pesto-peruna

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • (vettä ja suolaa)
  • 50 g babypinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 ruukku tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 rkl pinjansiemeniä

Muikut

  • 500 g muikkuja
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Kuori perunat, ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota pinaatti nopeasti pehmeäksi. Sekoita pinaatti, tilli, valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja pinjansiemenet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tilkka oliiviöljyä, jos pestosta tulee liian paksua.

3. Valuta perunat lävikössä ja murskaa kulhossa survi-mella. Sekoita joukkoon pinaattipesto.

4. Huuhtele muikut ja kuivaa ne talouspaperilla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista muikut kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Purista lopuksi niiden päälle sitruunamehua ja tarjoile pestoperunan kera.

Maistetaan muikkuja!

Teriyakimuikut

Teriyakimuikut

974449-muikkutortillat.jpg

Muikkutortilla-annos: tillitortillat, polentamuikut, tillikreemi ja pikkelöity sipuli.

Moderni_muikkupotti

Moderni muikkuvuoka

Kotiliesi.fi: Keiteleen muikkukeitto

X