paistetut ahvenfileet ja inkivääri-limettikastike
Reseptit

Paistetut ahvenet ja inkivääri-limettikastike

Paistetut ahvenet maustetaan tuoreella inkiväärillä ja limetillä.
Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g ahvenfileitä

Paistamiseen

  • voita

Kastike

  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 1 sipuli
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 limetti
  • 4 dl kalalientä
  • 100 g voita
  • 1 rkl maizenaa
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Hienonna inkivääri ja sipuli, kuullota ne kurkuman kanssa voissa. Vatkaa voi kiehuvaan kalaliemeen ja lisää inkivääri-sipulisilppuun. Lisää maizena ja kerma. Sekoita hyvin. Raasta kastikkeeseen limetin kuori ja puserra sekaan mehu. Kuumenna kastike.

2. Paista ahvenet kullanruskeiksi voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kalat vastapaistettuina höyrytettyjen kesäkasvisten, perunoiden ja kastikkeen kanssa.

X