Reseptit

Paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike

11.8.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jarmo Wright

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kermainen yrttikastike kruunaa paistetut ahvenfileet. Käytä kastikkeeseen joko kuohukerman ja maidon sekoitusta tai pelkkää ruokakermaa.

Ainekset

600 g ahvenfileitä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Paistamiseen

voi-öljyseosta

Kastike

2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa TAI 2dl ruokakermaa (17 %)
3 rkl ranskankermaa
1-2 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa
yht. 1 dl silputtuja yrttejä (tilliä, persiljaa, basilikaa, ruohosipulia, kirveliä)

Valmistusohje

1. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin lautasella. Kääntele ahvenfileet seoksessa. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseos. Lisää ahvenfileet, kun voi lakkaa kiehumasta. Paista fileitä pari kolme minuuttia puoleltaan.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kaada joukkoon kermamaito ja ranskankerma hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.

3. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Lisää silputut yrtit kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista.

4. Tarjoa ahvenfileet ja kastike hunajalla ja rakuunalla maustettujen porkkanoiden sekä uusien perunoiden kanssa.

Paistetut ahvenet ovat herkkua:

ahvenpihvit

Ahvenpihvit

paistetut ahvenfileet ja inkivääri-limettikastike

Paistetut ahvenfileet ja inkivääri-limettikastike

piparjuurivoissa paistetut ahvenet ja ruohosipulikastike

Piparjuurivoissa paistetut ahvenet ja ruohosipulikastike

Kotiliesi.fi: Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme