Paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike
Kermainen yrttikastike kruunaa paistetut ahvenfileet. Käytä kastikkeeseen joko kuohukerman ja maidon sekoitusta tai pelkkää ruokakermaa.
Ainekset
- 600 g ahvenfileitä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Paistamiseen
- voi-öljyseosta
Kastike
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa TAI 2dl ruokakermaa (17 %)
- 3 rkl ranskankermaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 3/4 tl suolaa
- yht. 1 dl silputtuja yrttejä (tilliä, persiljaa, basilikaa, ruohosipulia, kirveliä)
Valmistusohje
1. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin lautasella. Kääntele ahvenfileet seoksessa. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseos. Lisää ahvenfileet, kun voi lakkaa kiehumasta. Paista fileitä pari kolme minuuttia puoleltaan.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kaada joukkoon kermamaito ja ranskankerma hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
3. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Lisää silputut yrtit kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista.
4. Tarjoa ahvenfileet ja kastike hunajalla ja rakuunalla maustettujen porkkanoiden sekä uusien perunoiden kanssa.
Paistetut ahvenet ovat herkkua:
Paistetut ahvenfileet ja inkivääri-limettikastike
Piparjuurivoissa paistetut ahvenet ja ruohosipulikastike
Kotiliesi.fi: Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous