paistetut ahvenfileet
Reseptit

Paistetut ahvenfileet

Rapeiksi paistetut ahvenfileet voi napata sormiin ja dipata jogurttikastikkeeseen. Tästä ei kalaruoka parane!
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistetut ahvenfileet

  • 400 g ahvenfileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2-3 dl panko-korppujauhoja

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Kastike

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 2-3 tl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Paistetut ahvenfileet tehdään helposti näin:

1. Nypi ahvenfileistä pois ruodot. Puolita fileet ja levitä leikkuulaudalle. Ripottele suola ja pippuri fileille ja anna maustua noin vartin ajan.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään.

3. Riko munat syvälle lautaselle, sekoita. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta ahvenfileet ensin munaan ja kääntele sitten korppujauhoissa.

4. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl voi-öljyseosta. Lisää kalat ja paista ne kullanruskeiksi molemmin puolin.

Katso myös: Kesäkalaa uusin maustein – 4 reseptiä kesäpöytään

Katso myös Kotiliesi.fi: Ahven on rakastettu ruokakala – katso parhaat käsittelyvinkit ja herkkureseptit

X