Reseptit

Paistetut ahvenfileet ja keitetyt perunat

Paistettuja ahvenfileitä ja kantarelleja sekä keitettyjä perunoita. Annoksen yksinkertaisuus kruunaa raikkaan makuliiton.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keskikokoista ahvenfileetä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • n. 1 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen

  • voita

Lisäksi

  • 200 g kantarelleja
  • 800 g uusia perunoita
  • tillinvarsia ja tilliä

Valmistusohje

1. Ripottele ahvenfileiden päälle suolaa ja valkopippuria. Leivitä ne vehnäjauhoilla. Lisää kuumennetulle paistinpannulle runsaasti voita. Paista ahvenfileitä 2–3 minuuttia per puoli niin, että niiden pinta on kauniin ruskea.

2. Paista puhdistetut kantarellit voissa. Keitä pestyt perunat tillinvarsilla ja merisuolalla maustetussa vedessä. Kun perunat ovat vielä hieman raakoja, kaada vesi pois ja anna höyryn kypsyttää perunat loppuun. Näin saat perunoista kiinteitä. Sekoita perunoiden joukkoon nokare voita ja runsaasti silputtua tilliä.

Ohje: Antti Uusitalo

Lisää ruokia ahvenesta:

paistetut ahvenfileet ja inkivääri-limettikastike

Paistetut ahvenet ja inkivääri-limettikastike

paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike

Paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike

926073-ahvenfilee.jpg

Paistetut ahvenfileet ja kukkakaali-anjovismuhennos

Kotiliesi.fi: Kermaiset ahvenfileet

X