Paistetut ahvenfileet ja keitetyt perunat
Paistettuja ahvenfileitä ja kantarelleja sekä keitettyjä perunoita. Annoksen yksinkertaisuus kruunaa raikkaan makuliiton.
Ainekset
- 4 keskikokoista ahvenfileetä
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
- n. 1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
- voita
Lisäksi
- 200 g kantarelleja
- 800 g uusia perunoita
- tillinvarsia ja tilliä
Valmistusohje
1. Ripottele ahvenfileiden päälle suolaa ja valkopippuria. Leivitä ne vehnäjauhoilla. Lisää kuumennetulle paistinpannulle runsaasti voita. Paista ahvenfileitä 2–3 minuuttia per puoli niin, että niiden pinta on kauniin ruskea.
2. Paista puhdistetut kantarellit voissa. Keitä pestyt perunat tillinvarsilla ja merisuolalla maustetussa vedessä. Kun perunat ovat vielä hieman raakoja, kaada vesi pois ja anna höyryn kypsyttää perunat loppuun. Näin saat perunoista kiinteitä. Sekoita perunoiden joukkoon nokare voita ja runsaasti silputtua tilliä.
Ohje: Antti Uusitalo
Lisää ruokia ahvenesta:
Paistetut ahvenfileet ja kukkakaali-anjovismuhennos
Kotiliesi.fi: Kermaiset ahvenfileet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous