Reseptit

Paistetut maksapihvit kaprissalsan ja kasvisten kera

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ohutta naudanmaksapihviä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl maustettua ruokakermaa (kolme sipulia)
  • maustettua sormisuolaa

kaprissalsa:

  • 2 tomaattia
  • 3 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 limetin mehu

kasvikset:.

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 kevätsipulia
  • pari kourallista pinaattia
  • tilkka vettä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin salsa. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää sipulit ja kiehauta ne. Lisää tomaatit, kaprikset ja limettimehu. Kuumenna seos ja ota kattila levyltä pois.

Tee seuraavaksi kasvikset. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Puhdista ja paloittele pavut ja kevätsipulit. Huuhdo pinaatinlehdet. Kuumenna tilkka vettä kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja höyrytä niitä hetki. Valuta ja mausta maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Pidä kasvikset lämpiminä sen aikaa, kun paistat pihvit.

Mausta pihvit paprikajauheella. Kuumenna öljy ja paista pihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Ne kypsyvät sisältä sopivasti samalla, kun pinta ruskistuu. Kaada ruokakerma pannuun ja kiehauta. Mausta pihvit maun mukaan sormisuolalla.

Annostele kasvikset lautasille. Nosta pihvit kastikkeineen päälle ja jaa salsa pinnalle. Voit koristella annokset tuoreilla yrteillä.

X