Reseptit

Paistetut sienet rapealla ruisleivällä

Paistetut sienet rapealla ruisleivällä on oiva syksyinen napostelupala. Se syntyy voissa paistetuista sienistä, valko­sipulista, persiljasta ja ruisnapeista

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistetut sienet rapealla ruisleivällä:

  • 200-250 g sieniä (esim. kantarelleja, tatteja tai ruskeita herkkusieniä)
  • 2-3 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 12-16 kpl ruisnappeja
  • 50 g piparjuurituorejuustoa

Valmistusohje

Paistetut sienet rapealla ruisleivällä tehdään helposti näin:

1. Hienonna sienet ja laita ne kuumalle paistinpannulle. Paista niin, että nesteet haihtuvat. Lisää pannulle voi ja anna sienten ruskistua.

2. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Paista minuutti pari.

3. Lisää persilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Lado ruisnapit vadille ja voitele piparjuurituorejuustolla. Lusikoi päälle sieniseosta. Tarjoa paistetut sienet rapealla ruisleivällä alkupalana tai sormisyötävänä.

Katso myös: Kantarellileivät alkupalaksi

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät sienivoileivät

X