Paistetut sienet rapealla ruisleivällä
Paistetut sienet rapealla ruisleivällä on oiva syksyinen napostelupala. Se syntyy voissa paistetuista sienistä, valkosipulista, persiljasta ja ruisnapeista
Ainekset
Paistetut sienet rapealla ruisleivällä:
- 200-250 g sieniä (esim. kantarelleja, tatteja tai ruskeita herkkusieniä)
- 2-3 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 12-16 kpl ruisnappeja
- 50 g piparjuurituorejuustoa
Valmistusohje
Paistetut sienet rapealla ruisleivällä tehdään helposti näin:
1. Hienonna sienet ja laita ne kuumalle paistinpannulle. Paista niin, että nesteet haihtuvat. Lisää pannulle voi ja anna sienten ruskistua.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Paista minuutti pari.
3. Lisää persilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Lado ruisnapit vadille ja voitele piparjuurituorejuustolla. Lusikoi päälle sieniseosta. Tarjoa paistetut sienet rapealla ruisleivällä alkupalana tai sormisyötävänä.
Katso myös: Kantarellileivät alkupalaksi
Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät sienivoileivät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous