Reseptit

Paksupohjainen äidin jauhelihapitsa

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

pohja:

3 dl 42-asteista vettä
4 rkl auringonkukkaöljyä
½ pkt tuorehiivaa (Hyvää Suomesta)
suolaa
7 dl Luomu vehnäjauhoja (Hyvää Suomesta)

Täytteet:

400 g naudan paistijauhelihaa (Hyvää Suomesta)
suolaa
1 kpl iso sipuli
1 kpl yksikyntinen valkosipuli
3-5 rkl ketsuppia
3 kiekkoa ananasta
oreganoa
basilikaa
pitsamaustetta
2 kpl kotimaista tomaattia
1 pss (150 g) Valio Aura murennettu (Hyvää Suomesta)
Emmental-juustoa raastettuna (Hyvää Suomesta)

Valmistusohje

Valmista pohja:

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita lämpimän veden joukkoon öljy sekä tuorehiiva. Sekoita kunnes hiiva on sulanut täysin veden joukkoon. Lisää suolaa maun mukaan (n. 1 tl).
  2. Laita kädet rohkeasti veteen ja lisää jauhot sekaan koko ajan käsillä sekoittaen. Alusta taikinaa voimakkaasti käsillä painellen kunnes se irtoaa kulhon reunoista helposti.
  3. Siirrä taikinakulho liinalla peitettynä esim. mikroaaltouunin sisään ja anna turvota kaksinkertaiseksi (turvotusvaihe kestää noin 30 minuuttia).
  4. Kun taikina on turvonnut tarpeeksi, nosta se leivinpaperin päälle ja painele taikina käsin oikean kokoiseksi. Siirrä leivinpaperi taikinoineen pellille. Ja sitten lisätään pitsaan täytteet.

Täytteet:

  1. Levitä pitsapohjalle ketsuppia. Ketsuppia tulee äidin mukaan laittaa runsaasti, niin että koko pohja täyttyy kunnolla.
  2. Ketsupin jälkeen pitsan päälle lisätään pannulla paistettu jauheliha, jonka kanssa on paistettu myös sipulit. Äiti sanoo, että jauheliha pitää levittää pitsapohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Jauhelihan päälle levitetään ananaspalat, ja sen jälkeen viskellään mausteita ja paljon! Äitini käyttää kuivattua oreganoa, basilikaa ja pitsamaustetta.
  4. Mausteiden jälkeen on tomaattiviipaleiden vuoro. Viimeiseksi pitsa kuorrutetaan juustoraasteella. Me käytimme tällä kertaa murennettua Aurajuustoa sekä Emmental-juustoraastetta. Isäni viipaleesta jätettiin Aurajuusto pois, sillä hän ei pidä siitä sitten yhtään.
  5. Paista pitsaa 200–225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Paksupohjainen pitsa on valmis kun juustoraaste on kauniin kullanruskeaa. Ja sitten vain herkuttelemaan!

Meanwhile in Longfield -blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *