Reseptit

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Palak paneer eli pinaattijuustocurry on yksi vakioruoista intialaisten ravintoloiden listoilla. Tällä reseptillä voit tehdä palak paneerin kotona!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Lempeän mausteinen palak paneer eli perinteinen intialainen pinaatti-juustocurry on kasvisruokaa maukkaimmillaan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Palak paneer eli pinaatti-juustocurry

  • 300 g tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä pakastettua)
  • 250 g kiinteää kotijuustoa (esim. Ingmanin tai Valion)
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 silputtua valkosipulinkynttä
  • 1 silputtu vihreä paprika
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1-2 vihreää chiliä silputtuna
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl currya
  • 2 rkl voita +1 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl muskottia
  • 2 silputtua tomaattia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1-1½ tl suolaa

Valmistusohje

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry valmistuu näin helposti.

1. Kiehauta tuore pinaatti kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja silppua pinaatti halutessasi. Leikkaa juusto kuutioiksi.

2. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa. Lisää sipulit sekä paprika ja kuullota hetki. Lisää mausteet muskottia lukuun ottamatta ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää pinaatti ja tomaatit. Anna seoksen kiehua parikymmentä minuuttia.

3. Kaada kattilaan jogurtti sekä kerma ja hauduta seosta pari minuuttia. Mausta pinaatti-juustocurry suolalla ja muskotilla.

4. Lisää juustokuutiot ruokaan joko sellaisenaan tai öljyssä ruskistettuina. Kuumenna palak paneer ja tarjoile se naan-leivän kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

 

X