1.3.2016

Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto

Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pähkinäisen ja makean palsternakan ja miedon maa-artisokan rinnalle sopivat hyvin kookosmaito sekä tuhdit kuivat mausteet.

Ainekset

1/2 kg palsternakkaa
250 g maa-artisokkaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl kurkumaa
1/2 l kasvislientä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa

Päärynä-saksanpähkinäsalaatti

1 kuutioitu kypsä päärynä
1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
1/2 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori palsternakat ja maa-artisokat ja leikkaa pienemmiksi. Laita maa-artisokat kylmään veteen, ne tummuvat helposti. Kuori valkosipulit ja hienonna. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja kuullota vielä 2 minuuttia niin että mausteista irtoaa tuoksuja.

2. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoitimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Tuunaa: Tee keiton lisukkeeksi päärynä-saksanpähkinäsalaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.

Katso myös:
Palsternakkakeitto intialaisittain, Ruoka.fi
Hampunsiemen-palsternakkasalaatti, Ruoka.fi
Maa-artisokkarisotto, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi