Reseptit

Palsternakka-omenasosekeitto

Palsternakka-omenasosekeitto saa pehmeää makua kauramaidosta.
Teksti: Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg palsternakkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 kirpeää omenaa
  • 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
  • 0.5 dl auringonkukansiemeniä

viimeistelyyn:

  • 1 dl kaurakermaa (rasvaa 14%)
  • paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko palsternakat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää suola, palsternakkalohkot ja valkosipuliviipaleet. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko omenat ja lisää ne, pippuri ja rosmariini kattilaan. Keitä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes ainekset ovat todella pehmeitä.

3. Lisää auringonkukansiemenet. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

4. Lisää lopuksi kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Viimeistele keitto auringonkukansiemenillä ja halutessasi omenakuutioilla.

X