Reseptit

Palsternakka-päärynäsalaatti

Palsternakka-päärynäsalaatti saa kaverikseen kastikkeen, jossa maistuu ytimekäs sinihomejuusto.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pienehköä palsternakkaa
  • 2-4 päärynää
  • 200 g roomansalaattia ja punasalaattia
  • 50 g rucolaa
  • 40 g pähkinöitä (saksanpähkinöitä, macadamia tai cashew)

kastike:

  • 40 g sinihomejuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl valkoviinietikkaa
  • 1-2 rkl vettä

Valmistusohje

Kirpeä kastike terästää makean palsternakka-päärynäsalaatin.

1. Kuori ja viipaloi palsternakka, huuhdo salaatit ja pese päärynät.

2. Sekoita juustoon viinietikka, lisää öljy ja ohenna lopuksi vedellä.

3. Paahda pähkinöitä hiukan ja kypsennä sitten öljyllä sipaistut palsternakan viipaleet pannulla.

4. Viipaloi päärynä ja kypsennä halutessasi hiukan sitäkin.

5. Revi salaatit vadille, lisää palsternakka- ja päärynäviipaleet, koristele pähkinöillä ja viimeistele kastikkeella ja vaikkapa granaattiomenan siemenillä.

X