Palsternakka-päärynäsalaatti
Palsternakka-päärynäsalaatti saa kaverikseen kastikkeen, jossa maistuu ytimekäs sinihomejuusto.
Ainekset
- 2 pienehköä palsternakkaa
- 2-4 päärynää
- 200 g roomansalaattia ja punasalaattia
- 50 g rucolaa
- 40 g pähkinöitä (saksanpähkinöitä, macadamia tai cashew)
kastike:
- 40 g sinihomejuustoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 rkl valkoviinietikkaa
- 1-2 rkl vettä
Valmistusohje
Kirpeä kastike terästää makean palsternakka-päärynäsalaatin.
1. Kuori ja viipaloi palsternakka, huuhdo salaatit ja pese päärynät.
2. Sekoita juustoon viinietikka, lisää öljy ja ohenna lopuksi vedellä.
3. Paahda pähkinöitä hiukan ja kypsennä sitten öljyllä sipaistut palsternakan viipaleet pannulla.
4. Viipaloi päärynä ja kypsennä halutessasi hiukan sitäkin.
5. Revi salaatit vadille, lisää palsternakka- ja päärynäviipaleet, koristele pähkinöillä ja viimeistele kastikkeella ja vaikkapa granaattiomenan siemenillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous