palsternakkakeitto
Reseptit

Palsternakkakeitto intialaisittain

Höyryävä palsternakkakeitto maistuu intialaisittain kookokselta ja garam masalalta.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl Garam masala -mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • 800 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • paahdettuja juureslastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta kuorittu inkivääri. Kuullota sipulia ja inkivääriä mausteiden kanssa kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Kuori ja paloittele palsternakka ja porkkanat. Lisää ne kattilaan ja kääntele maut sekaisin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

3. Lisää kattilaan kookosmaito ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa keittoon hieman vettä. Tarjoile keitto paahdettujen juureslastujen kera.

750 kJ (175 kcal) / 1 annos

X