Palsternakkakeitto ja curryllä maustetut palsternakkalastut
Tämän samettisen palsternakkakeiton juju on pinnalle lisättävät rapeat palsternakkalastut.
Ainekset
keitto:
- 300 g palsternakkaa
- 3 salottisipulia
- 1 silputtu valkosipulin kynsi
- puolikas fenkoli
- 4 rkl voita
- 2 maustepippuria
- 8 dl vettä
- 4 dl kuohukermaa
- suolaa
- valkopippuria
Palsternakkalastut:
- 1 palsternakka
- 1 rkl curryä
- 0.5 dl ruokaöljyä
- suolaa
- valkopippuria
Friteeraamiseen:
- syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä
Valmistusohje
Kuori palsternakka ja sipulit. Pilko ne ja fenkoli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa ja lisää joukkoon maustepippurit.
Lisää vesi ja kerma. Keitä, kunnes palsternakat ovat kypsiä. Soseuta tehosekoittimessa ja siivilöi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vaahdota keitto sauvasekoittimella ennen
tarjoilua.
Lastut:
Kuullota curry ensin pienessä määrässä öljyä. Lisää loput öljystä ja jäähdytä. Kuori palsternakka. Vuole siitä ohuita lastuja kuorimaveitsellä.
Kuumenna syväpaistoöljy ja friteeraa palsternakkalastut siinä. Mausta kevyesti curryöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous