Reseptit

Palsternakkakeitto ja curryllä maustetut palsternakkalastut

Tämän samettisen palsternakkakeiton juju on pinnalle lisättävät rapeat palsternakkalastut.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

keitto:

  • 300 g palsternakkaa
  • 3 salottisipulia
  • 1 silputtu valkosipulin kynsi
  • puolikas fenkoli
  • 4 rkl voita
  • 2 maustepippuria
  • 8 dl vettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Palsternakkalastut:

  • 1 palsternakka
  • 1 rkl curryä
  • 0.5 dl ruokaöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Friteeraamiseen:

  • syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Kuori palsternakka ja sipulit. Pilko ne ja fenkoli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa ja lisää joukkoon maustepippurit.

Lisää vesi ja kerma. Keitä, kunnes palsternakat ovat kypsiä. Soseuta tehosekoittimessa ja siivilöi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vaahdota keitto sauvasekoittimella ennen
tarjoilua.

Lastut:
Kuullota curry ensin pienessä määrässä öljyä. Lisää loput öljystä ja jäähdytä. Kuori palsternakka. Vuole siitä ohuita lastuja kuorimaveitsellä.

Kuumenna syväpaistoöljy ja friteeraa palsternakkalastut siinä. Mausta kevyesti curryöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X