Reseptit

Palsternakkakeitto palsternakkaraasteella

14.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Palsternakkakeiton heleä väri on peräisin kurkumasta.

Ainekset

2 hienonnettua sipulia
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 kg palsternakkoja
3 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
tai 2 tl currya
1 1/2 l vettä (2–3 dl voi olla valkoviiniä)
3 kasvisliemikuutiota
4 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria

Koristeeksi:

1 iso palsternakka
öljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsternakat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuumenna palsternakkapaloja, sipuleita ja kurkumaa kattilassa jonkin aikaa sekoitellen. Kaada vesi (ja viini) kattilaan. Murenna sekaan liemikuutiot. Hauduta palsternakat pehmeiksi.

3. Soseuta keitto, lisää kerma ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto.

4. Tee keiton seuraksi friteerattuja palsternakkasuikaleita. Raasta kuorittu palsternakka raastimen karkealla terällä. Kaunein raaste syntyy raastemyllyllä. Kuumenna noin 2 dl neutraalia öljyä pienessä kattilassa ja kypsennä raaste muutamassa erässä kullanruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

Palsternakka on aromikas keittojuures:

Maa_artisokkakeitto

Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto

744618-kuppikeitto_2048.jpg

Palsternakkakeitto intialaisittain

897614-peruna_palsternakkakeitto.jpg

Peruna-palsternakkasosekeitto

Kotiliesi.fi: Palsternakka-kukkakaalikeitto

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme