Palsternakkakeitto palsternakkaraasteella
Palsternakkakeiton heleä väri on peräisin kurkumasta.
Ainekset
- 2 hienonnettua sipulia
- 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 kg palsternakkoja
- 3 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- tai 2 tl currya
- 1 1/2 l vettä (2–3 dl voi olla valkoviiniä)
- 3 kasvisliemikuutiota
- 4 dl ruokakermaa
- suolaa, pippuria
Koristeeksi:
- 1 iso palsternakka
- öljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele palsternakat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuumenna palsternakkapaloja, sipuleita ja kurkumaa kattilassa jonkin aikaa sekoitellen. Kaada vesi (ja viini) kattilaan. Murenna sekaan liemikuutiot. Hauduta palsternakat pehmeiksi.
3. Soseuta keitto, lisää kerma ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto.
4. Tee keiton seuraksi friteerattuja palsternakkasuikaleita. Raasta kuorittu palsternakka raastimen karkealla terällä. Kaunein raaste syntyy raastemyllyllä. Kuumenna noin 2 dl neutraalia öljyä pienessä kattilassa ja kypsennä raaste muutamassa erässä kullanruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä.
Palsternakka on aromikas keittojuures:
Kotiliesi.fi: Palsternakka-kukkakaalikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous