Reseptit

Palsternakkakeitto palsternakkaraasteella

Palsternakkakeiton heleä väri on peräisin kurkumasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 hienonnettua sipulia
  • 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 kg palsternakkoja
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • tai 2 tl currya
  • 1 1/2 l vettä (2–3 dl voi olla valkoviiniä)
  • 3 kasvisliemikuutiota
  • 4 dl ruokakermaa
  • suolaa, pippuria

Koristeeksi:

  • 1 iso palsternakka
  • öljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsternakat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuumenna palsternakkapaloja, sipuleita ja kurkumaa kattilassa jonkin aikaa sekoitellen. Kaada vesi (ja viini) kattilaan. Murenna sekaan liemikuutiot. Hauduta palsternakat pehmeiksi.

3. Soseuta keitto, lisää kerma ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto.

4. Tee keiton seuraksi friteerattuja palsternakkasuikaleita. Raasta kuorittu palsternakka raastimen karkealla terällä. Kaunein raaste syntyy raastemyllyllä. Kuumenna noin 2 dl neutraalia öljyä pienessä kattilassa ja kypsennä raaste muutamassa erässä kullanruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

Palsternakka on aromikas keittojuures:

Maa_artisokkakeitto

Palsternakka-maa-artisokkasosekeitto

744618-kuppikeitto_2048.jpg

Palsternakkakeitto intialaisittain

897614-peruna_palsternakkakeitto.jpg

Peruna-palsternakkasosekeitto

Kotiliesi.fi: Palsternakka-kukkakaalikeitto

X