Reseptit

Palsternakkalaatikko

Palsternakasta tehty laatikko on ihanan pehmeä ja makea lisuke kaikenlaisille joulupöydän herkuille. Ohje on iso, mutta se on helppo puolittaa tarvittaessa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Palsternakkalaatikko:

  • 800 g palsternakkoja
  • 2 jauhoista perunaa
  • 30 g voita
  • 2 dl kermaa
  • keitinlientä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2-3 rkl vaaleaa siirappia
  • 1-1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää tai pippuria

Pinnalle:

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Säästä pari desiä keitinlientä. Soseuta kas­vikset aivan sileäksi.

2. Lisää voi nokareina kuumaan so­seeseen. Ohenna sose kermalla ja kei­tinliemellä löysän puuron kaltaiseksi. Anna jäähtyä hetki.

3. Lisää kananmuna, korppujauhot ja sii­rappi (käytä ensin 2 rkl). Mausta sose suolalla, inkiväärillä ja muskotilla tai pippurilla. Maista, kaipaako sose li­sää makua.

4. Kaada seos voideltuun uunivuo­kaan. Ripottele pinnalle voinokareita ja korppujauhoja. Kypsennä laatikkoa 150­-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Vinkki: Jos palsternakkaa jää tähteeksi, tee siitä ohuita tikkuja ja paista tikut ra­peiksi runsaassa öljyssä. Mausta kypsät palsternakkaranskalai­set sormisuolalla ja tarjoa lisuk­keena esimerkiksi riistakäristys­padan kanssa.

X