Reseptit

Palsternakkapyörykkätaco

Raastetusta palsternakasta valmistetut kasvispyörykät maistuvat tacojen sisällä, mutta kelpaavat ruoaksi sellaisenaankin kaupan valmiin tsatsikin kanssa.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Palsternakkapyörykkätaco

  • 500 g palsternakkaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Lisäksi:

  • noin 100 g punakaalia
  • 1 ruukku korianteria
  • 8 pehmeää tortillaa
  • 200 g kaupan valmista tsatsikia

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta palsternakat. Sekoita kulhossa palsternakkaraaste, kananmunat, maissitärkkelys- tai perunajauho, jeera ja suola. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Nosta lusikalla palsternakkataikinasta pyöreitä nokareita pannulle. Paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes pyörykät ovat paistuneet kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Voit kypsentää pyörykät myös leivinpaperin päällä uunipellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutissa.

3. Huuhtele punakaalinpala, poista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri.

4. Levitä tortillojen päälle tsatsikia, punakaalisuikaleita, palsternakkapyöryköitä ja korianteria. Kääräise tortillat rullalle ja syö heti.

X