palvilammassalaatti
Reseptit

Palvilammassalaatti ja vadelmia

Vadelmien kevyesti hapokas ja makea aromi sopii täydellisesti savustetun lihan ja kalan kumppaniksi. Hyvä kastike viimeistelee tämän salaatin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl keitettyjä ohrasuurimoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 250 g palvilammasta
  • 1–2 kerää salaatteja
  • 1/2 kurkku
  • 3 dl tuoreita vadelmia

Kastike

  • 1 pieni salottisipuli hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja jätä tekeytymään.

2. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä ne hieman napakoiksi. Huuhtele ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja minttu. Mausta ripauksilla suolaa ja mustapippuria.

3. Suikaloi tai viipaloi palvilammas ja revi salaatit haarukkapaloiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet teelusikalla ja viipaloi.

4. Kokoa lautasille salaatteja, kurkkua, ohrasuurimoita ja lammasta. Lisää pinnalle vadelmat ja viimeistele kastikkeella.

Maista myös näitä ihania salaatteja:

Paahtopaistisalaatti_ja_hernepesto

Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

910259-rapuvartaat_2048x1755.jpg

Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia

Savulohi_fenkolisalaatti_1

Savulohi-fenkolisalaatti

Kotiliesi.fi: Cobbin salaatti

X