Pan Bagna eli kylvetetyt leivät
Pan Bagna eli kylvetetyt leivät saavat täytteeksi paahdettuja kasviksia.
Ainekset
- 1 iso ciabattaleipä
Täyte
- 1 pieni keltainen ja punainen paprika
- 1 pieni munakoiso
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- nippu tuoretta basilikaa
Kastike
- 2 anjovisfileetä
- 2 rkl kapriksia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa ja persiljaa
- sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa leivästä pituussuunnassa kansi irti. Koverra osa pehmeästä leivänsisuksesta pois. Voit kuivattaa ja käyttää sisuksen esimerkiksi korppujauhoiksi.
- Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet ja paloittele. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Levitä kasvikset uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Valmista kastike. Hienonna kulhossa anjovikset ja kaprikset ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.
- Kostuta leivän sisäpinnat kastikkeella ja asettele kasvikset kerroksittain basilikanlehtien kanssa leivän alapuolelle. Valuta pinnalle loppu kastikkeesta ja käännä päälle leivän kansi.
- Kääri leipä tiiviisti kelmuun ja aseta päälle kevyt paino. Anna makujen mehustaa leipää vähintään kaksi tuntia tai mielellään yön yli.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous