25.6.2012

Pan Bagna eli kylvetetyt leivät

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 iso ciabattaleipä

Täyte

1 pieni keltainen ja punainen paprika
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa

Kastike

2 anjovisfileetä
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
0.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa ja persiljaa
sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pan Bagna eli kylvetetyt leivät saavat täytteeksi paahdettuja kasviksia.

  1. Leikkaa leivästä pituussuunnassa kansi irti. Koverra osa pehmeästä leivänsisuksesta pois. Voit kuivattaa ja käyttää sisuksen esimerkiksi korppujauhoiksi.
  2. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet ja paloittele. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Levitä kasvikset uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista kastike. Hienonna kulhossa anjovikset ja kaprikset ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.
  4. Kostuta leivän sisäpinnat kastikkeella ja asettele kasvikset kerroksittain basilikanlehtien kanssa leivän alapuolelle. Valuta pinnalle loppu kastikkeesta ja käännä päälle leivän kansi.
  5. Kääri leipä tiiviisti kelmuun ja aseta päälle kevyt paino. Anna makujen mehustaa leipää vähintään kaksi tuntia tai mielellään yön yli.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *