Panang-curry naudanlihasta
Thaimaalaisessa Panang-curryssa valmistetaan tahna, johon tulee muun muassa katkaraputahnaa sekä juustokuminan siemeniä. Currytahnan lisäksi naudanlihan kypsentämiseen käytetään kookosmaitoa sekä mausteita.
Ainekset
Panang-curry -tahna:
- 3-4 pientä kuivattua chiliä
- 3 sitruunaruohon valkoista osaa
- 2 cm:n pala galangalia
- 5 hienonnettua kafferilimetinlehteä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 salottisipulia
- 1 tl katkaraputahnaa
- 1 tl paahdettuja juustokuminan siemeniä
- kourallinen tuoretta korianteria
- 1 rkl öljyä
ruokaan:
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl currytahnaa
- 600 g naudan fileetä
- 1/2-1 dl kookosmaitoa
- 1 rkl palmusokeria
- 2 rkl tamarinditahnaa
Valmistusohje
Panang-curry naudanlihasta valmistuu helposti näin:
1. Poista chileistä siemenet ja liota chilejä kuumassa vedessä pari minuuttia. Pane curryainekset monitoimikoneeseen ja jauha tahnaksi. Yli jäävä tahna säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Tahnan voi hyvin pakastaa myöhemmin käytettäväksi.
2. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna currytahnaa öljyssä pari minuuttia. Lisää lihaviipaleet ja paista 5 minuuttia. Lisää pannulle 1 dl kookosmaitoa ja muut aineet. Keitä ruokaa hiljalleen melko miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut miltei kokonaan. Jos ruoka kuivuu liiaksi, voit lisätä kookosmaitoa.
Vinkki: Kokeile myös thaimaalaista cashew-kanaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään thaimaalainen lihasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous