Reseptit

Panang-curry naudanlihasta

Thaimaalaisessa Panang-curryssa valmistetaan tahna, johon tulee muun muassa katkaraputahnaa sekä juustokuminan siemeniä. Currytahnan lisäksi naudanlihan kypsentämiseen käytetään kookosmaitoa sekä mausteita.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

tahna:

  • 3-4 pientä kuivattua chiliä
  • 3 sitruunaruohon valkoista osaa
  • 2 cm:n pala galangalia
  • 5 hienonnettua kafferilimetinlehteä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 salottisipulia
  • 1 tl katkaraputahnaa
  • 1 tl paahdettuja juustokuminan siemeniä
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 1 rkl öljyä

ruokaan:

  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl currytahnaa
  • 600 g naudan fileetä
  • 0,5-1 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl palmusokeria
  • 2 rkl tamarinditahnaa

Valmistusohje

Panang-curry on keskithaimaalainen kuiva curryruoka. Naudanlihan sijasta curryyn voi käyttää possua, kanaa tai kasviksia. Panang-currytahnaan käytetään muun muassa sitruunaruohoa, limettiä, kafferilimetinlehtiä, korianteria ja galangalia.

1. Poista chileistä siemenet ja liota chilejä kuumassa vedessä pari minuuttia. Pane curryainekset monitoimikoneeseen ja jauha tahnaksi. Yli jäävä tahna säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Tahnan voi hyvin pakastaa myöhemmin käytettäväksi.

2. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna currytahnaa öljyssä pari minuuttia. Lisää lihaviipaleet ja paista 5 minuuttia. Lisää pannulle 1 dl kookosmaitoa ja muut aineet. Keitä ruokaa hiljalleen melko miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut miltei kokonaan. Jos ruoka kuivuu liiaksi, voit lisätä kookosmaitoa.

X