14.4.2015

Pancettalla maustetut sieni-pinaattileivät

Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

herkkusieni-pinaattipaistos

4 viipaletta pancettaa (tai pekonia)
200 g ruskeita herkku- tai siitakesieniä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sherryviinietikkaa
100 g babypinaattia
suolaa
pippuria

Lisukkeet

2 viipaletta isoa paahtoleipää
2 kananmunaa
raastettua pecorinoa

Valmistusohje

Sienileivät ovat oivaa aamiaisruokaa.

1. Hienonna pancetta ja ripottele se kylmälle paistinpannulle. Paista lihaa keskilämmölla, kunnes se on kullanruskeaa, noin 6 minuuttia.
2. Viipaloi sillä välin herkkusienet ja hienonna valkosipuli. Lisää herkkusienet pancettan joukkoon ja paista noin 6 minuuttia kunnes herkkusienet ovat ruskistuneet ja pancetta rapeaa. Lisää valkosipuli ja paista noin minuutin verran. Lisää etikka.
3. Lisää pinaatti, suolaa ja pippuria, sekoittele kunnes pinaatti on kutistunut puoleen. Ota pannu pois lämmöltä ja tarkista maku.
4. Paista kananmunat ja paahda leivät. Päällystä leivät sieni-pinaattipaistoksella, paistetulla kananmunalla ja raastetulla pecorinolla.

Katso myös:

Munakasleipä Ruoka.fi

Sienifocaccia Ruoka.fi

Sienileipä Kotiliesi.fi 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi