Reseptit

Paneroidut jauhelihapihvit, sipulimarmeladi ja sinappikastike

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Jauhelihapihvit:

200 g naudan jauhelihaa
50 g herkkusieniä pieninä paloina
1 pieni sipuli silputtuna
200 g keitettyä perunaa tai perunamuusia
½ dl persiljasilppua
1 kananmuna
tomaatti pieninä kuutioina
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paneroimiseen:

vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja

paistamiseen:

rypsiöljyä ja voita

Sipulimarmeladi:

rypsiöljyä

2 punasipulia ohuina renkaina
1 rkl hunajaa
3 rkl kasvislientä

sinappikastike:

rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl sinappia
2 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Jauhelihapihvit:

Kuullota sipuli, ruskista sienet ja muusaa perunat (voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä perunamuusia). Sekoita jauheliha, sienet, sipuli, perunat ja persiljasilppu sekä kananmuna, sekoita hyvin. Mausta seos.

Lisää massaan vielä tomaattikuutiot. Muotoile pihveiksi. Laita kolmelle eri lautaselle vehnäjauhoja, kevyesti vatkattua kananmunaa sekä korppujauhoja. Kääntele pihvit vuorotellen vehnäjauhoissa, vatkatussa munassa ja korppujauhoissa. Paista pihvit molemmin puolin kypsäksi ja kauniin ruskeiksi öljyn ja voin seoksessa. Tarjoa kasvisten, sipulimarmeladin ja sinappikastikkeen kanssa. Annoksesta tulee 4 isoa pihviä.

Sipulimarmeladi:

Kuullota punasipulit pehmeäksi pienessä määrässä öljyä, lisää hunaja, sekoita. Lisää vähän kasvislientä ja keitä kokoon pari minuuttia.

Sinappikastike:

Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä. Lisää sinappi ja lihaliemi, keitä sakeaksi kastikkeeksi. Lisää kerma ja keitä vielä kokoon. Mausta.

Resepteissä on käytetty seuraavia Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita:

jauheliha
kerma
hunaja
vehnäjauhot
kananmunat
rypsiöljy
voi

Myös sipulit, sienet, persilja, tomaatti, perunat, sinappi ja korppujauhot ovat kotimaisia.

Tuulikummun keittiössä -blogi

Äänestä reseptiä!