8.5.2012

Panna cotta

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl kulutusmaitoa
6 dl kuohukermaa
2 sitruunan kuoret
1.5 dl sokeria
5 liivatelehteä

Sokerikoriste

100 g sokeria
1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

marjoja ja hedelmiä

Valmistusohje

1. Kiehauta maito, kerma, sitruunankuoret ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä ja maustua jonkin aikaa. Siivilöi kuoret pois.

2. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä. Sulata liivatteet pienessä kulhossa mikrossa. Lisää liuos kerma-maitoon. Jaa panna cotta pieniin laseihin tai espressokuppeihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä.

3. Sulata koristeita varten sokeri hitaasti pannulla. Anna sokerin ruskistua kevyesti, nosta pannu pois liedeltä. Lisää sokeriin 1 rkl sitruunamehua ja kiehauta seos tasaiseksi. Valuta kuumaa sokeria kiehkuroiksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä. Lisää koristeet panna cotta -annosten pinnalle vasta tarjoiluvaiheessa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi