12.7.2011

Panna cotta melonilla ja mansikoilla

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Panna cotta on suosikkijälkiruoka, jonka valmistus onnistuu aloittelijaltakin. Kermainen herkku kaipaa seurakseen raikkaita hedelmiä ja marjoja.

Ainekset

4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ vaniljatankoa tai 2 tl vaniljasokeria
liivatelehteä
1 galia- tai cantaloupemeloni
mansikoita
1½ dl Citrus -likööriä tai appelsiinimehua
1-2 rkl fruktoosia tai tavallista sokeria

Valmistusohje

Pane liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan, lisää sokeri.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet terävällä veitsellä kermaseokseen. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kiehautettuun kermaan.

Kiehauta kerma-sokeriseos ja nosta kattila pois levyltä. Puserra liivatelehti kuivaksi ja lisää kuumaan kermaan. Jaa jälkiruokalaseihin tai annosmaljoihin ja anna hyytyä viileässä.

Paloittele meloni ja mansikat kulhoon. Kaada päälle likööri tai mehu ja mausta sokerilla. Anna hedelmien maustua jääkaapissa ja lusikoi seos hyytelöannosten pinnalle.

Vinkki: Kokeile myös päärynöiden, nektariinien ja persikoiden marinoimista. Liköörin sijasta voit käyttää jotain makeaa jälkiruokaviiniä tai Camparilla maustettua appelsiinimehua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi