Pannacotta
Pannacotta on suosikkijälkiruoka, jonka valmistus onnistuu aloittelijaltakin. Kermainen herkku kaipaa seurakseen sesongin hedelmiä tai marjoja.
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- ½ vaniljatankoa tai 2 tl vaniljasokeria
- 1½ liivatelehteä
Valmistusohje
Pannacotta valmistuu italialaisittain näin:
1. Pane liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan, lisää sokeri.
2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet terävällä veitsellä kermaseokseen. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kiehautettuun kermaan.
3. Kiehauta kerma-sokeriseos ja nosta kattila pois levyltä. Puserra liivatelehti kuivaksi ja lisää kuumaan kermaan. Jaa kermaseos jälkiruokalaseihin tai annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
4. Tarjoa hedelmien, marjojen tai hillon kanssa.
Vinkki: Tarjoa pannacotta kauden hedelmien tai marjojen kanssa. Kokeile myös hedelmien marinointia esimerkiksi rommissa marinoituja hedelmiä, kuten päärynää tai jouluisilla mausteilla marinoituja appelsiineja.
Katso myös Kotiliesi.fi: Jälkiruoka lasissa – näyttävät luksusherkut valmistuvat vähällä vaivalla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous