Reseptit

Pannacotta

Pannacotta on suosikkijälkiruoka, jonka valmistus onnistuu aloittelijaltakin. Kermainen herkku kaipaa seurakseen sesongin hedelmiä tai marjoja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Pannacotan voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua hyytymään.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ vaniljatankoa tai 2 tl vaniljasokeria
  • liivatelehteä

Valmistusohje

Pannacotta valmistuu italialaisittain näin:

1. Pane liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan, lisää sokeri.

2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet terävällä veitsellä kermaseokseen. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kiehautettuun kermaan.

3. Kiehauta kerma-sokeriseos ja nosta kattila pois levyltä. Puserra liivatelehti kuivaksi ja lisää kuumaan kermaan. Jaa kermaseos jälkiruokalaseihin tai annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

4. Tarjoa hedelmien, marjojen tai hillon kanssa.

Vinkki: Tarjoa pannacotta kauden hedelmien tai marjojen kanssa. Kokeile myös hedelmien marinointia esimerkiksi rommissa marinoituja hedelmiä, kuten päärynää tai jouluisilla mausteilla marinoituja appelsiineja.

Katso myös Kotiliesi.fi: Jälkiruoka lasissa – näyttävät luksusherkut valmistuvat vähällä vaivalla

X