Reseptit

Panna cotta melonin ja mansikoiden kera

Hedelmäinen panna cotta on raikas kesäinen jälkiruoka. Marinoi tuoreet melonit ja mansikat halutessasi liköörissä.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Paula Kukkonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäinen panna cotta

  • 2 liivatelehteä
  • 4 dl täysmaitoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1 galia- tai cantaloupemeloni
  • 1,5 dl appelsiinimehua

Valmistusohje

Hedelmäinen panna cotta valmistuu näin:

1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

2. Kaada maito kattilaan ja lisää sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet terävällä veitsellä maitoseokseen. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kiehautettuun maitoon.

3. Kiehauta maito-sokeriseos ja nosta kattila pois levyltä. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan seokseen.

4. Jaa panna cotta laseihin tai annosmaljoihin ja anna hyytyä viileässä.

5. Paloittele meloni ja mansikat kulhoon. Kaada päälle mehu ja mausta sokerilla. Anna hedelmien maustua jääkaapissa ja lusikoi seos panna cotta -annosten pinnalle. Tarjoa hedelmäinen panna cotta kesäisen aterian jälkiruokana.

VINKKI Halutessasi voit marinoida hedelmät appelsiinimehun sijaan samalla määrällä (mietoa) likööriä (esim. De Kuyper Raspberry Pucker 170 kcal/1 dl tai Lignell & Piispasen Verigreippi 150 kcal/1 dl). Likööri sisältää kuitenkin runsaasti energiaa: 1,5 dl appelsiinimehua sisältää 67 kcal, sama määrä mietoa likööriä noin 250 kcal. Väkevässä liköörissä energiaa on vielä tätäkin enemmän. Siksi alkoholia kannattaa käyttää ruoan tai jälkiruokien valmistukseen harkiten.

Kokeile myös:

jogurttipannacotta ja marinoidut mandariinit

Jogurttipannacotta ja rommimarinoituja mandariineja

kookospannacotta ja ananasta

Kookospannacotta ananaksen kera

chia-mango-pannacotta

Chia-mangopannacotta

Kotiliesi.fi: Mansikka-basilikapannacotta

X