Reseptit

Panna cotta, vaniljakreemiä ja sokeroituja lakkoja

Tarjoa panna cottan kanssa vaniljakreemiä ja sokeroituja lakkoja.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Panna cotta:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 200 g sokeria
  • 3 kpl liivatelehtiä

vaniljakreemi:

  • 2 keltuaista
  • 75 g sokeria
  • 20 g maizenaa
  • 1/4 vaniljatankoa
  • 2 dl maitoa

Lisäksi:

  • 6 rkl sokeroituja lakkoja

Valmistusohje

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja keitä sitä sokeri-, kerma- ja maitoseoksessa n. 15 minuuttia. Sekoita liotetut ja valutetut liivatteet joukkoon, älä keitä enää. Poista vaniljatanko. Annostele kuuteen n. 2 dl:n vetoiseen lasiin ja hyydytä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää muut aineet ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota seos pois liedeltä ja jäähdytä, välillä sekoittaen. Jäähdytä huoneenlämpöinen seos jääkaapissa.

Vatkaa jäähtynyt seos tasaiseksi ja annostele pannacotan päälle. Lisää päällimmäiseksi sokeroituja lakkoja 1 rkl annosta kohti. Koristele jokainen lasi esimerkiksi mintunoksalla, tarjoile.

Ohje: Saku Kuosmanen

X