Panna cotta, vaniljakreemiä ja sokeroituja lakkoja
Tarjoa panna cottan kanssa vaniljakreemiä ja sokeroituja lakkoja.
Ainekset
Panna cotta:
- 5 dl kuohukermaa
- 4 dl kevytmaitoa
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- 200 g sokeria
- 3 kpl liivatelehtiä
vaniljakreemi:
- 2 keltuaista
- 75 g sokeria
- 20 g maizenaa
- 1/4 vaniljatankoa
- 2 dl maitoa
Lisäksi:
- 6 rkl sokeroituja lakkoja
Valmistusohje
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja keitä sitä sokeri-, kerma- ja maitoseoksessa n. 15 minuuttia. Sekoita liotetut ja valutetut liivatteet joukkoon, älä keitä enää. Poista vaniljatanko. Annostele kuuteen n. 2 dl:n vetoiseen lasiin ja hyydytä jääkaapissa kolmisen tuntia.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää muut aineet ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota seos pois liedeltä ja jäähdytä, välillä sekoittaen. Jäähdytä huoneenlämpöinen seos jääkaapissa.
Vatkaa jäähtynyt seos tasaiseksi ja annostele pannacotan päälle. Lisää päällimmäiseksi sokeroituja lakkoja 1 rkl annosta kohti. Koristele jokainen lasi esimerkiksi mintunoksalla, tarjoile.
Ohje: Saku Kuosmanen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous