Reseptit

Pannugranola

Pannugranola syntyy pikapikaa paistinpannulla. Voit vaihdella hiutaleita, siemeniä ja pähkinöitä sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannugranola

  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukan- ja seesaminsiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl kanelia

Tarjoiluun

  • 4-6 appelsiinia tai veriappelsiinia
  • 6 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

Pannugranola tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin granola. Mittaa paistinpannulle kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät. Kuumenna ja paahda keskilämmöllä sekoitellen niin, että ainekset saavat väriä ja pannulta nousee hyvä tuoksu.

2. Nosta pannu liedeltä, ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja kaneli. Jäähdytä ja kaada kulhoon tai purkkiin.

3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne viipaleiksi.

4. Jaa jogurtti lautasille tai kulhoihin, nostele päälle appelsiiniviipaleet ja valuta pinnalle hunajaa.

5. Lusikoi kulhoihin vielä pannugranola, ja tarjoa.

Katso myös: Suklaagranola

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulugranola

X