Reseptit

Pannuleipä ilman uunia

Pannuleipä on afrikkalainen leipänen, joka kaulitaan ohueksi ja paistetaan kuivalla pannulla. Leipä nautitaan voin kanssa ja se maistuu esimerkiksi papaijakeiton lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannuleipä

  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Afrikkalainen pannuleipä tehdään näin:

1. Sekoita aineksista melko tiivis taikina. Kauli taikina mahdollisimman ohuiksi leiviksi.

2. Paista leivät kuivalla paistinpannulla täplikkään ruskeiksi. Nauti afrikkalainen pannuleipä kuumana voin kanssa ja tarjoa se papaijakeiton kaverina.

Kokeile myös norsuntassua eli grillattua braai-leipää, intialaisia naan-leipäsiä tai pataleipää.

Lue myös Kotiliesi.fi: Pitaleipä tuo Lähi-idän lautaselle

X