Reseptit

Pannulla paistetut hatsapuri-leivät

Paistetut hatsapuri-leivät eli mokhrakulit syntyvät kätevästi blinipannulla. Tarjoa leivät voisulan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1/2–1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl soodaa
  • tai 1 tl leivinjauhetta
  • 3 munaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 50 g sulatettua voita
  • 300 g juustoa (esim. mozzarellaraastetta ja fetaa)

Paistamiseen

  • öljyä

Lisäksi

  • voisulaa
  • etikkasieniä
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Mittaa vehnäjauhot kulhoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja sooda tai leivinjauhe. Lisää munat, kermaviili, voisula ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian jähmeältä lusikoitavaksi pannulle, lisää vähän vettä.

2. Kuumenna reilu loraus öljyä pienellä pannulla (blinipannu sopii hyvin paistamiseen). Levitä noin sentin kerros taikinaa pannulle. Paista miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia puoleltaan. Käännä hatsapuri, kun paistopinta on kullanruskea ja rapea. Voit lisätä pannulle vähän öljyä kääntämisvaiheessa.

3. Tarjoa hatsapurit lämpiminä voisulan kanssa. Etikkasäilykkeet sopivat hyvin juustoleivän lisukkeeksi.

Katso myös:
Briossisämpylät, Ruoka.fi
Sahramisämpylät, Ruoka.fi
Valkosipulipatonki, Kotiliesi.fi

X